MEER Yoga

YOUR ISSUES (LIVE) IN YOUR TISSUES

NIEUW vanaf 18 september 2020

een losse cursus van 10 lessen

We hebben allemaal regelmatig te maken met fysieke klachten. De oorsprong van deze klachten is divers; ze kunnen zijn ontstaan door een zittend beroep, weinig beweging, een verkeerde (aangeleerde) houding of stress. Veel van deze klachten zijn ‘bij ons’ gaan horen, zijn chronisch van aard en worden steeds opnieuw getriggerd.

Het vinden van dé oorzaak is niet eenvoudig, meestal is er sprake van een combinatie van factoren.

Wat kan helpen is dat je je bewust wordt van je lichamelijke sensaties en ze leert te herkennen en te accepteren. Daarnaast helpt het om enkele handvatten te hebben om op een simpele manier spanning los te laten en te ‘werken aan’ verlichting van de klachten.

We gaan bezig met het herstellen van een goede (werk-)houding, we zetten versterkende oefeningen voor de spieren in, gecombineerd met stretchen en compressie opzoeken om het bindweefsel te beïnvloeden en soepel te houden. Een veelzijdig arsenaal aan inzichten en oplossingen.

Deze cursus beslaat 10 lessen en is een samenwerking tussen:

* Petra Weel van Balanskompas, van origine Mensendieck therapeut en als (yoga) expertise de critical alignment methode en mindfulness / ACT

* Esther Gerringa van Tadelungt, die de nadruk legt op YIN – het bindweefsel (als sensorisch orgaan zeer belangrijk in de beleving van pijn), de doorstroming van energie (waarbij Do-In bewegingen gebruikt worden) en ontspanning (restorative yoga).

Door deze mooie combinatie aan kennis, beleving & invalshoeken leer je je lichaam beter kennen en zul je beter kunnen omgaan met fysieke klachten en pijn.

Ieder van ons geeft 5 lessen les, we hebben aan het einde 1 inhaalles ingepland.

Thema’s die aan de orde komen:

1. rug(pijn)

2. voeten, heupen & benen

3. schouders & bovenrug (computer-bochel)

4. hoofd(zaken) – hoofdpijnklachten

5. de adem

Praktische informatie

Start: vrijdag 18 september 2020

(bij minimaal 5 deelnemers)

volgende data:

25 september

2, 9, 16, 23 & 30 oktober

6, 13 & 20 november
inhaalles bij missen van een les: 27 november

Tijdstip: van 17.30 – 18.45 uur

Locatie: MEER Groningen

Suikerlaan 3

www.meergroningen.nl

kosten: € 115,-

meld je aan via:

yoga@balanskompas.nl of info@tadelungt.nl

Yoga groepslessen:

Zomerprogramma: Buiten op de vlonder op het anderhalvemeter plein van de Luchtstroom. Kijk op https://www.luchtstroom.com/anderhalvemeter-yoga/ Hier kun je je ook aanmelden .

Vrijdagochtend 10.30 – 11.45

  • Medical Yoga; mix van Mensendieck, yoga en mindfulness
  • Kosten: per les € 10,00.

Uiteraard gaan onze yogatochten naar het wad ook weer van start; op Engelsmanplaat is ruimte genoeg! Kijk voor alle tochten vanaf Lauwersoog op yogaophetwad.nl en meld je aan voor deze unieke beleving.